Wednesday, September 7, 2016

come back

harluuu.... apa hal le harini aku rasa nak update blog.huhu. dah lama tak update blog sampaikan last post aku pun tak ingat bila. hmmm.. tak busy pun cuma malas je nak menaip. kalau dah malas tu memang tak boleh nak buat apa la. blog aku ni pun bukannya bermanfaat sangat.kan? banyak ja story kat draft cuma tak confident nak publish blog ni pun cerita tak banyak. yang ada pun semua hambar.huhu. tadi baru terfikir apasal la aku buat blog tapi tak update ni.huhu. k enuff.

by the way, sekarang aku dah tahun tiga di USM ni. cepat bebeno masa berlalu. rasa macam baru ja langkah kaki ke USM. lagi pun aku tak berapa update life aku kat USM. last update pun rasanya masa tahun satu. well, nothing interesting to share.

alhamdulillah, dari tahun satu sampai tahun dua result exam aku 3.00 ke atas. aku pun tak berharap banyak. asal lulus dan aku ingat ilmu yang aku belajar tu sudah. takmau masa exam ja baca buku hafal teruk-teruk. tapi bila habis exam lupa habis apa yang dah belajar. yang paling teruk pun setakat ni aku dapat C+ untuk paper statistik sains sosial. course work aku utk subjek tu rendah, C-. ni semua salah MIND SET sebab asyik set dalam kepala subjek tu susah. aku memang tak berapa suka subjek yang ada kira-kira ni. lepas aku pulun ulangkaji subjek tu masa study week baru aku sedar kacang gila subjek tu, apasal la aku tak belajar betul-betul dari awal.huhu. ni la dilema setiap student setiap kali exam.

semester ni aku dengan kawan-kawan yang lain banyak kena pindah desa a.k.a. desasiswa (hostel). sebelum ni tahun satu dengan tahun dua duduk di Aman Damai. tahun ni apa jadi entah aku kena campak ke Fajar Harapan. punya la seksa nak kena angkut barang dari stor Aman Damai ke Fajar Harapan. tapi setakat ni rasanya Fajar Harapan memang best la. tempat strategik, dekat dengan dewan kuliah, tasik, bilik pulak dapat aras bawah dekat dengan bus stop, toilet, pantry, bilik tv. so nikmat tuhan yang mana lagi nak didustakan. bersyukuuuurr. cuma satu je, toilet dia kurang best la.huhu. tapi masa tahun dua dulu penah ja tak dapat desa. ni semua sebab kurang aktif mungkin. waktu tu myCSD aku 70+ something. memang kena merempat keluar la. cari punya cari rumah sewa, dapatla sewa Apartment Desa Airmas. tu pun jenuh nak bayar sewa. sebulan almost RM200. tak kira makan minum, buku-buku and etc. RM200 tu bukan untuk sebuah rumah, tapi untuk bilik kecik yang kena kongsi 3 orang. kau rase? mampu ke dengan pinjam PTPTipu? lepas dua bulan buat rayuan baru la dapat desa.huhu. maka berpindah pulak ke Aman Damai.

hah. nak cerita apa lagi?
.............................................................
........................................
...............................
..................
harini ada satu ja kelas pukul 9-11 a.m. pastu merayap ke queensbay, pusing sana pusing sini melayang seratus lima puluh. mencuba macam-macam jenis kasut sampai lenguh kaki. balik bilik basuh baju sebaldi (hand wash) and selepas pekena dabelcisbeger i'm exhausted. gonna sleep soon. yeah, good night.

**next update tak dapat dikenalpasti**

ex housemates desa airmas




No comments:

Post a Comment